projects

Houses

Tianjin Ban Shan Rew Jia Housing Project

2005Unbuild

CAtKazuhiro Kojima

Other use | Apartment

This house is designed as a combination and junction of and the . The is a buffer, outer zone of the house called “SHIKII” and creates private rooms which are separated from the outside and raised from the ground level.
Cantilevered structure creates particular landscape from the ground level. While other architects are planning simple houses, we articulated shape of the landmark.
Units of A400m², 500 m², 600 m², has a various appearance caused by configuration of each with different dimension and direction. Unit B400m², has YAOTON basement floor and its is connected in a vertical direction. 280 units are made of a simple repetition of .
The volume with a tower shape has a placed on top and the middle part of it is covered by louvered windows.
We expect to see various activities on the ground level.

DATA

Architect Riken Yamamoto & Field Shop Co., Ltd.
Atelier Bow-Wow+Tsukamoto lab.
Motomu Uno+SGM
Office of Ryue Nishizawa
Location Tianjin tangu,China
Principal use House,Apartment
Structure RC Structure
Site area
Total floor area
233,336㎡(Total)
19,820㎡(C+A)

PHOTO

Photo *Koji Kobayashi

PUBLICATION

SHINKENCHIKU
KENCHIKU BUNKA
DETAIL
2004.06
2004.10
2004.10
Recent Works

More

© 2020 Coelacanth and Associates all rights reserved